NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Zweedse anti-piraterijwet lijkt effectief

Zweedse anti-piraterijwet lijkt effectief

In Zweden is op 1 april 2009 de anti-piraterijwet in werking getreden. Deze wet, die gebaseerd is op de Europese Intellectual Property Rights Enforcement Directive (IPRED), maakt het mogelijk om internet service providers te verplichten om NAW-gegevens van vermeende cybercriminelen af te staan aan autoriteiten en/of rechtenorganisaties.

Sinds de inwerkingtreding van de anti-piraterijwet is het internetverkeer enorm gedaald, aldus de statistieken van de Zweedse Internet Exchange Netnod. Waar de piek eind maart nog op 190 Gbit/s zat, schommelt deze de afgelopen twee dagen nog 'slechts' tussen de 100 en 110 Gbit/s.

Het is op dit moment nog onduidelijk of er daadwerkelijk een verband bestaat tussen de inwerkingtreding van de anti-piraterijwet en de daling van het internetverkeer. Er zal onder meer een meting over een langere periode gedaan moeten worden om één en ander te kunnen verklaren. Netnod durft zich op dit moment niet te wagen aan een voorspelling over de oorzaak van de daling. Zij stelt dat variaties in internetverkeer de normaalste zaak van de wereld zijn.

Klik hier voor meer informatie.

BRON: http://webwereld.nl/nieuws/56671/zweeds-netverkeer-keldert-na-invoering-piratenwet.html#


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.