NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Zuid Afrikaanse incumbent oordeelt VoIP illegaal

Zuid Afrikaanse incumbent oordeelt VoIP illegaal

Telkom, de Zuid Afrikaanse incumbent, heeft consumenten gewaarschuwd dat het gebruik van p2p software voor VoIP diensten in strijd is met de wet. Ze dreigt met het indienen van een formele klacht bij de toezichthouder op de telecommunicatie markt.

 

Niklas Zennström, CEO van Skype deelde The Register mee dat Skype geen telefoondienst is aangezien het geen telefoongesprekken afwikkelt tussen telefoontoestellen aangesloten op het PSTN en geen gebruik maakt van telefoonnummers uit het openbare nummerplan.

 

Lees hier het hele bericht.

 

Het oordeel van Telcom komt niet overeen met hoe er in Europa over p2p VoIP diensten wordt gedacht. Tijdens de VoIP workshop van de Europese Commissie, van afgelopen 15 maart, oordeelde een vertegenwoordiger van de Europese Commissie dat een p2p VoIP dienst zoals Skype deze momenteel aanbiedt (zonder verbinding met PSTN), niet onder de Europese regelgeving inzake elektronische communicatiediensten valt. De verplichtingen uit deze regelgeving zijn dus niet op deze p2p VOIP diensten van toepassing.

 

BRON: The Register


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.