NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Zaak Releases4U en Shareconnector aangehouden

Zaak Releases4U en Shareconnector aangehouden

De rechtbank in Rotterdam heeft vanochtend de strafzaak tegen downloadsites Releases4U.com en Shareconnector.com voor onbepaalde tijd aangehouden.

Reden van de aanhouding is het inwilligen door de rechtbank van het verzoek van de advocaat van de betrokkenen bij Releases4U, mr. Maanicus, om een aantal getuigen te laten horen door de rechter-commissaris. Onder deze getuigen bevinden zich medewerkers van de Stichting Brein. Zij zullen worden gehoord over de rol van Brein bij het justitieel onderzoek naar deze zaak.

De raadslieden van de verdachten plaatsten vraagtekens bij deze rol van Brein als particuliere organisatie zonder opsporingsbevoegdheden. Verder rezen er vragen over de afspraken van het Openbaar Ministerie en de Stichting Brein, inhoudende dat zolang de civielrechtelijke weg nog open staat, het Openbaar Ministerie in principe niet tot vervolging zal overgaan. De raadslieden waren van mening dat deze civielrechtelijke weg nog niet was uitgeput door de Stichting Brein, omdat het in deze zaak uitsluitend was gebleven bij correspondentie tussen Brein en de verdachten.

De rechtbank gaf aan te verwachten dat de zaak niet voor begin 2007 zal kunnen worden voortgezet in verband met haar drukke agenda.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.