NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • YouTube - een host - verlengt maximum tijdsduur video’s

YouTube - een host - verlengt maximum tijdsduur video’s

In 2006 verbood Google-dochter YouTube het om filmpjes van langer dan 10 minuten te uploaden. Zo hoopte YouTube waarschijnlijk het aantal films en series dat zonder toestemming van rechthebbenden werd geplaatst aan banden te leggen.

 

Nu heeft het bedrijf de limiet echter verhoogd tot 15 minuten. Op de blog van YouTube geeft men onder andere als reden dat het Content ID filter zo goed zou werken dat er minder risico is op het plaatsten van auteursrechtelijk materiaal zonder toestemming.

 

In het blogbericht vermeld YouTube niet dat het onlangs een rechtzaak heeft gewonnen tegen een rechthebbende (Viacom) die een miljard dollar schadevergoeding eiste. Kort gezegd kreeg Youtube van de Amerikaanse rechter complete bescherming van de zogenaamde safe harbour provisions van de Digital Millenium Copyright Act (DMCA). Youtube is een host, en voldoet netjes aan de verplichting om content te verwijderen nadat een rechthebbende daarom verzoekt (zie eerder bericht hier met verdere verwijzingen).  

YouTube loopt sinds deze uitspraak (in de Verenigde Staten) minder risico aansprakelijk gesteld te worden voor content die gebruikers plaatsen. Dit heeft ongetwijfeld ook meegespeeld bij de beslissing om de maximale tijdsduur voor filmpjes te verhogen.

 

Hier het bericht op de blog van YouTube.

 

 

BRON: YouTube


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.