NL EN

YouTube blokkeert Britten

YouTube heeft bezoek vanuit Engeland geblokkeerd die naar muziekvideo's willen kijken. YouTube heeft maandenlang onderhandeld met de Engelse Buma/Stemra, PRS, maar is er niet uitgekomen. YouTube uit zijn ongenoegen hierover in een verklaring.

Sinds Google YouTube heeft overgenomen, wordt het bedrijf aanhoudend geconfronteerd met claims van rechthebbenden. Enige tijd geleden heeft YouTube, onder druk van de platenmaatschappijen, een systeem geïntroduceerd dat automatisch filmpjes begeleid met muziek verwijdert van het platform.

Mijn neefje Joris (13 jaar oud) is hier slachtoffer van geworden. Hij maakt op de computer hele grappige animatiefilmpjes van kleipoppetjes. Hij zet er een leuke housebeat onder en plaatst de filmpjes op YouTube. Onlangs zijn bijna al zijn filmpjes verwijderd door de zoekrobot van YouTube. Er staat er (voorlopig) nog ééntje op.Om de video te bekijken dient u social media cookies te accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren.Tegenwoordig wordt er op een andere manier geknutseld dan vroeger. Er wordt niet alleen gekleid, er wordt meteen een filmpje gemaakt. Misschien wordt Joris ooit nog een groot animator. Dan moet hij alleen wel in staat worden gesteld om vrijelijk te boetseren en te filmen. Moet er niet een uitzondering op het auteursrecht komen dat dit soort knutselwerk gewoon toestaat? 

Lees hier het bericht.

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

door zaterdag 14 maart 2009 18:25

Helemaal mee eens, ik vind het sowieso erg griezelig om te zien hoe groot en monopolistisch google aan het worden is.
Overigens complimenten aan Joris, wat een geduld heeft die jongen zeg!
En een erg leuk filmpje, dat belooft nog wat!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.