NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Wouter Dammers op Cloudtools.nl over privacyrecht in de cloud I

Wouter Dammers op Cloudtools.nl over privacyrecht in de cloud I

Door Cloudtools.nl ben ik gevraagd naar de juridische implicaties van cloud computing. Het eerste deel van het interview staat sinds vandaag online.


Daarin leg ik uit, dat je als bedrijf zelf verantwoordelijk bent voor het naleven van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Als je data overbrengt naar de cloud, moet je als uitbestedend bedrijf nagaan of de cloud leverancier wel voldoende beveiliging biedt. Ik geef aan welke maatregelen je daar bij kan treffen. Veder leg ik uit welk recht van toepassing is, als je gebruik maakt van een buitenlandse cloud-leverancier die zijn data in een ander(e) land(en) opslaat, en welke regels daarbij gelden. Partijen doen er verstandig aan om goede contractuele afspraken met elkaar te maken over wie waartoe verplicht is, en wie waarvoor aansprakelijk is.


Aanstaande vrijdag komt het tweede gedeelte van het interview online. Daarbij ga ik onder meer in op enkele contractuele aspecten van privacy in de cloud, en wat te doen bij faillissement van een cloud leverancier?

 

Lees hier het eerste gedeelte van het interview op Cloudtools.nl.

 

 

 

BRON: cloudtools.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.