NL EN

Work: No Child’s Business

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft 35 miljoen euro toegekend aan een  alliantie bestaande uit Stop Child Labour (vertegenwoordigd door Stichting Hivos), Unicef en Save the Children voor de implementatie van een vijf jaar durend project om kinderarbeid tegen te gaan. Zo maakte Hivos bekend in een persbericht.

Het project heet “Work: No Child’s Business” en heeft als doel een langdurige bijdrage te leveren aan het beëindigen van kinderarbeid. Het project zal worden gestart vanaf de zomer van dit jaar en zal voornamelijk gericht zijn op zes landen (Ivoorkust, India, Jordanië, Mali, Uganda en Vietnam) waar veel kinderarbeid plaatsvindt. De alliantie zal voor de implementatie van het project samenwerken met onder meer scholen, overheden, maatschappelijke organisaties, vakbonden en private partijen. De focus van het project ondersteunt daarmee het Ministerie in haar aanpak om kinderarbeid te bestrijden in samenwerking met bedrijven en lokale overheden.

Samen met Douwe Linders heb ik Stichting Hivos geadviseerd over de vormgeving en vastlegging van de afspraken omtrent de samenwerking tussen de partners bij de alliantie. De toekenning van de financiering is een mooi resultaat en wij zijn trots dat wij daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren.
PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.