NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • WIPO regulering rechten uitzendorganisaties

WIPO regulering rechten uitzendorganisaties

De lidstaten van de WIPO (World Intellectual Property Organisation) hebben een voorstel goedgekeurd over de wijze waarop zij kwesties omtrent het bijstellen van de rechten van uitzendorganisaties zullen aanpakken. Zij zullen een soortgelijke proces volgen bij behandeling van vraagstukken over traditioneel uitzenden, uitzenden via de kabel  en kwesties omtrent webcasting en simulcasting.

Aan het eind van een week vergaderen kwamen de aangesloten staten in Genève overeen, nog voor de jaarlijkse bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de WIPO, een extra vergadering in te lassen van het Standing Committee on Copyright and Related Rights (Permanente Comité voor Auteursrecht en Verwante Rechten, SCCR). Het zal dan gaan over traditioneel uitzenden en uitzenden via de kabel.

Door deze aanpak kan de Algemene Vergadering op hun jaarlijkse bijeenkomst dit najaar aanbevelen een diplomatieke conferentie te organiseren in 2007. Op die conferentie zal dan het sluiten van een verdrag centraal dienen te staat.

De lidstaten besloten bovendien dat de vragen omtrent webcasting en simulcasting door het Comité verder onderzocht zouden worden na het bijeenkomen van de Algemene Vergadering.

Lees hier het hele bericht.

BRON: WIPO


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.