NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • Wet Bescherming Persoonsgegevens beschermt geloofsovertuiging niet
 • GEPLAATST OP: 31 januari 2005
 • GEPLAATST DOOR: Doeko Bosscher
 • GEPLAATST IN: Privacy
 • GOOGLE+: Doeko Bosscher

Wet Bescherming Persoonsgegevens beschermt geloofsovertuiging niet

De Protestantse Kerken Nederland (PKN), de rechtspersoon waarin een aantal protestantse kerken, zoals de Nederlands Hervormde Kerk recentelijk is opgegaan hoeft niet de verwerking te staken van persoonsgegevens van de leden van de hersteld hervormde gemeente van Nederhemert. Deze kerkafsplitsing van leden van de Nederlandse Hervormde Kerk is niet meegegaan met de fusie van protestantse kerken en had de Rechtbank Arnhem gevraagd te bevelen verwerking van persoonsgegevens te staken.

 

In zijn beschikking van 31 januari 2005 heeft de Rechtbank geoordeeld dat de PKN gerechtigd is de gegevens te verwerken tot dat de leden daarover bezwaar hebben gemaakt. Daarvoor is de aangewezen weg een verzoek in te dienen bij de hervormde gemeente Nederhemert (= de hervormde kerk die juist meegegaan is naar de PKN), wat de leden van de hersteld hervormde gemeente nu juist niet wilden doen. De Rechtbank wijst het verzoek af met de overweging:

 

"Voor zover de verzoekers tevens hebben bedoeld te stellen dat zij het met de uit de voormelde kerkelijke regelingen voortvloeiende "route" uit geloofsovertuiging niet eens zijn gaat ook dat niet op, omdat dat, hoewel begrijpelijk, geen (privacy)belang is dat door de Wbp wordt beschermd." (nadruk toegevoegd)

 PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

 1. NAAM
 2. E-MAILADRES
 3. BERICHT
 4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
 5.