NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Welke wetten gelden er op Facebook?

Welke wetten gelden er op Facebook?

Welke wetten gelden er op Facebook? Is Facebook het privĂ©-domein van het Amerikaanse bedrijf en kan zij zelf bepalen wat wel en niet mag op de pagina's van de Facebook-gebruikers? Of is het juist de gebruiker die zijn eigen stukje sociale media claimt en daarbij slechts beperkt kan worden door de regels die in het eigen land gelden? Facebook neemt een ambivalente positie in. Enerzijds wil het graag een neutraal platform bieden, waar zij "geen boodschap aan de boodschap" heeft, anderzijds grijpt zij in in de communicatie van Facebookers.  

 

De discussie over de rol van Facebook is weer opgelaaid door het blokkeren van de Facebook pagina van lingerie-ondernemer Rebecca van der Wurff. Facebook zag aanleiding om de pagina met damesondergoed keer op keer te blokkeren. "Mij werd pornografie verweten," aldus Van der Wurff in De Telegraaf.

 

"Daarna was het argument: te expliciet bloot, nu omschrijven ze het als: te veel bloot en te provocerend." Van der Wurff is van mening dat Facebook zich te rigoureus opstelt. "Er is alleen lingerie op te zien of vrouwen die het dragen. Borsten en de schaamstreek zijn bedekt."

 

De Telegraaf vroeg mij om commentaar.

Volgens media- en privacyjurist Christiaan Alberdingk Thijm is de aanpak van Facebook als het aankomt op bloot 'volstrekt willekeurig'. "Ze heeft groot gelijk dat ze dit niet accepteert", aldus de jurist.

 

Lees hier het bericht.

BRON: De Telegraaf


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.