NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Warenhuisketen betaalt blinden forse schadevergoeding

Warenhuisketen betaalt blinden forse schadevergoeding

De Amerikaanse Americans With Disabilities Act uit 1990 verplicht detailhandelaren en andere "openbare plaatsen" om voorzieningen te treffen voor gehandicapten. Target, een grote Amerikaanse keten van warenhuizen, betoogde dat deze wet alleen offline geldt. Een federale rechter in Californiƫ wees dit argument echter van de hand. Hierop startte de National Federation of the Blind (NFB) een class action suit.

Inmiddels is de zaak geschikt. Target heeft toegezegd 6 miljoen dollar te zullen betalen aan de NFB. Daarnaast verplicht Target zich om op korte termijn maatregelen te treffen om de site meer toegankelijk te maken voor blinden, onder andere door middel van screen-reading software.

Voor Nederlandse standaarden gaat de schikking heel ver. Een verplichting zoals die in de Americans With Disabilites Act kennen wij in Nederland (nog) niet. Ook de toegezegde schadevergoeding is naar Nederlandse maatstaven zeer hoog. Niettemin zou het mijns inziens goed zijn als ook in Europa verplichtingen zouden worden gecreĆ«erd om websites beter toegankelijk te maken voor gehandicapten.

Lees hier het hele bericht.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.