NL EN

Walhalla voor merkbeschermers

Naar aanleiding van de Hema/Blokker-zaak heeft het Financieele Dagblad op 22 juli een artikel gepubliceerd over het groeiend aantal zaken op het gebied van namaak(bestrijding).

Volgens het FD vliegt een stijgend aantal bedrijven elkaar publiekelijk in de haren over al dan niet vermeende namaak. In de huidige kopieercultuur is het voor rechthebbenden zaak alert te reageren op iedere mogelijke inbreuk op hun merken- of auteursrecht. In vergelijking met het buitenland vinden zij in Nederland doorgaans een gewillig oor bij de rechterlijke macht. 'Nederland is ruimhartig op alle vlakken van merkbescherming.'

Onze partner Menno Heerma van Voss wordt uitgebreid geciteerd:

"De laatste jaren worden intellectuele- eigendomsrechten eerder in stelling gebracht om belangen te beschermen en concurrenten een hak te zetten, is de indruk van Menno Heerma van Voss van SOLV Advocaten. 'De wetgever heeft gelukkig meer oog gekregen voor deze rechten. Dat geeft rechthebbenden meer slagkracht.' Het helpt ook dat de rechter, vooruitlopend op nieuwe regels, de proceskosten veel ruimer laat vergoeden dan voorheen. Hema en Blokker bestookten elkaar vrijdag over en weer met vorderingen voor gemaakte kosten die opliepen tot boven de twintigduizend euro."

Lees hier het bericht (registratie verplicht).

BRON: Financieele Dagblad


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.