NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • VS: 'Opvragen adresgegevens misbruik van recht'

VS: 'Opvragen adresgegevens misbruik van recht'

In de Verenigde Staten is de zogeheten Public Citizen, een organisatie die opkomt voor burgerrechten, een procedure begonnen waarin zij het bedrijf Allegheny Energy beschuldigt van misbruik van het recht. Volgens Public Citizen wenste Allegheny de gegevens enkel te verkrijgen om te weten wie de berichten plaatste en niet om deze gegevens verder te gebruiken in een gerechtelijke procedure.

Allegheny vorderde in 2003 bij Yahoo! de adresgegevens van een anonieme plaatser van berichten op het internet, waarin kritiek werd geleverd op de bedrijfsvoering van Allegheny.

Nadat Yahoo! de gegevens vrijgaf, bleek dat het om een werknemer van Allegheny ging. De werknemer is naar aanleiding van de geplaatste berichten op staande voet ontslagen.

Deze aanhangig gemaakte procedure doet mij denken aan de uitspraak van het Supreme Court van de Amerikaanse staat Delaware bijna een maand geleden. Dat hof besloot dat de adresgegevens van burgers die de burgemeester van het stadje Smyrna bekritiseerden, niet vrijgegeven behoefden te worden door de ISP. Door een van de rechters werd toen onder meer overwogen dat de burgemeester zich eenvoudig kon verweren tegen de geleverde kritiek door zijn verweer ook op het internet te plaatsen.

Lees hier het hele bericht.

BRON: The Register


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.