NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Vrijspraak door gebruik closed source software

Vrijspraak door gebruik closed source software

In Seminole County (Florida) zijn recentelijk enkele honderden zaken tegen dronken automobilisten geƫindigd in vrijspraak. Reden hiervoor was, dat de fabrikant van de gebruikte blaastest niet bereid was te onthullen hoe het apparaat werkte. Volgens de rechters heeft een beklaagde het recht om te weten hoe het bewijs dat tegen hem wordt gebruikt is verkregen. Hieronder valt ook het recht om te weten hoe de software van een apparaat werkt. De fabrikant weigerde echter om de broncode van de betreffende blaastest af te geven met een beroep op het bedrijfsgeheim. Nu de beklaagden de werking van het apparaat niet kunnen controleren is het ook niet mogelijk om het bewijs te weerleggen. Dit maakt het bewijs ongeldig.

De rechtbank in Seminole volgt daarmee de uitspraak van Judge Donanld Marblestone, die in januari bepaalde dat beklaagden recht hebben op dit soort informatie, zelfs indien dat een bedrijfsgeheim is. "Florida cannot contract away the statutory rights of its citizens," aldus Marblestone.

Rechters uit omringende counties zijn het overigens niet eens met deze uitspraak. Zij stellen zich op het standpunt dat de staat de broncode niet kan afgeven, omdat ze deze niet bezit. Daarnaast mag een fabrikant niet worden gedwongen bedrijfsgeheimen te onthullen.

Lees hier het hele bericht.

BRON: The Tampa Tribune


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.