NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Vordering Urima Jensen tot verwijdering zoekresultaten Google afgewezen

Vordering Urima Jensen tot verwijdering zoekresultaten Google afgewezen

Gisteren heeft de Voorzieningenrechter Rechtbank Amsterdam de vordering van voormalig RTVN-presentatrice Urima Jensen tot verwijdering van zoekresultaten op haar naam in Google afgewezen.

Jensen stelde de vordering tegen Google in nadat was gebleken dat het zoekcommando na het intypen van haar naam in zoekmachine Google resulteerde in 36 internetadressen met betrekking tot sekssite en de link www.tvbabes we.co/various/ghi.html. Google maakte in het kort geding aannemelijk dat zij geen inhoudelijke bemoeienis had met of invloed had op de inhoud van de links.en de websites. Dat heeft slechts de eigenaar van de website. De voorzieningenrechter oordeelde bovendien dat geen sprake was van onmiskenbaar onrechtmatig handelen. Het gaat tenslotte om daadwerkelijk op het Internet te vinden informatie waarvan in dit geval het voor Google redelijkerwijs onmogelijk was te concluderen dat de informatie niet correct was. Googles zorgplicht reikt niet zo ver dat zij ook aansprakelijk is voor informatie waarvan zij niet wist of redelijkerwijs behoorde te weten dat deze onjuist was.

Google had de links naar de sekswebsites wel verwijderd, dit echter als onderdeel van haar Notice and Takedown procedure: volgens die procedure verwijdert Google links die resultaat zijn van manipulatie van de zoekmachine door de website eigenaar.

Lees hier de hele uitspraak en hier de link naar het bericht van de Telegraaf waaruit blijkt dat het om Urima Jensen gaat.

BRON: Rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.