NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Voorbereidend onderzoek naar prijsstelling muziek downloads

Voorbereidend onderzoek naar prijsstelling muziek downloads

De major platenmaatschappijen, Warner Music, Sony BMG, EMI en Universal Music zijn eind vorige week gedagvaard door NY State Attorney, Elliot Spitzer, in verband met een voorbereidend onderzoek naar de prijsstelling van muziek downloads.

De majors en Apple staan op het punt in heronderhandeling te treden met betrekking tot de prijs van de music downloads. Momenteel kost een muziek download in Apple´s iTunes Music Store 99 dollarcent. Hiervan gaat ongeveer 70 cent naar de platenmaatschappijen.

Warner Music, Sony BMG, EMI willen een flexibelere prijsstelling, waarbij er meer wordt betaald voor populaire nummers. Universal Music denkt dat het nog te vroeg is voor een flexibele prijsstelling. 

Het onderzoek zal zich richten op de vraag of er bij de prijsbepaling mededingingsregels worden overtreden.

Gezien alle ongemakken die gebruikers als gevolg van Apple´s Digital Rights Management ondervinden bij het downloaden van muziek, stelt David Berlind van ZDnet de interessante vraag of Spitzer zich niet tevens zou moeten richten op de vraag of Apple mogelijk een monopolie positie inneemt op de markt van digitale muziek distributie en of zij daarvan misbruikt maakt door haar DRM technologie aan de muziek te koppelen terwijl zij weigert deze technologie aan concurrenten te licenseren.   

Lees hier het hele bericht

Lees hier het bericht van David Berlind

BRON: Financial Times, ZDnet


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.