NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Vergelijkende reclamefilm sanitaire afvoersystemen misleidend

Vergelijkende reclamefilm sanitaire afvoersystemen misleidend

De Zutphense Voorzieningenrechter heeft in zijn vonnis van 5 september jl. bepaald dat de 7 minuten durende reclamefilm die vertegenwoordigers van RM&Co Sanitair aan (potentiële) klanten vertoonden, een ongeoorloofde vergelijkende reclame is.

In de film werd de waterafvoercapaciteit van Easy Drain (van RM&Co) vergeleken met die van de Quick Drain (van Quick Drain).
Echter op een misleidende wijze, nu, aldus het vonnis: 

".... in plaats van gelijktijdig beide wateropvangreservoirs in beeld te brengen en dan ook nog eens een forse straal uit de afvoer van de Easy Drain naast een miezerig straaltje uit die van de Quick Drain te vertonen; zelfs de toestroom is niet evident gelijk. Bovendien verloopt de toestroom van de Quick Drain op de film via één in plaats van twee kamers, zonder dat ook duidelijk gemaakt wordt dat de druk van het extra water bijdraagt aan de afvoercapaciteit (statische hoogte) laat staan dat de wijze waarop de Quick Drain gemonteerd moet worden, is toegepast ..."

Naast een verbod, dient RM&Co tevens degene aan wie de film is vertoond een rectificatiebrief met als bijlage het vonnis te sturen. De daarin verzochte 'mea culpa' betuiging werd echter terecht afgewezen.

Lees hier het vonnis.

BRON: rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.