NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Verbod korte SMS/belspelletjes SBS afgewezen

Verbod korte SMS/belspelletjes SBS afgewezen

De rechtbank in in Amsterdam heeft geoordeeld dat SBS korte belspelletjes, zoals tijdens voetbalwedstrijden, mag blijven uitzenden.

Het OM had een verbod op de belspellen van SBS Broadcasting (SBS6, Veronica en Net 5) geĆ«ist. Kort voor de zitting had SBS6 haar grote belspellen (zoals Call TV) stopgezet. Het OM meende echter dat ook het uitzenden van kortere spellen (zoals SMS-spellen) in strijd waren met de Wet op de Kansspelen en de Gedragscode Promotionele Kansspelen. Deze spellen van SBS zouden volgens het OM onder de Gedragscode vallen en niet aan de voorwaarden daarvan voldoen.

Hoewel de rechtbank stelde dat aan SBS geen kansspelvergunning voor de korte belspellen is verleend, meende zij dat deze belspellen weliswaar een promotioneel karakter dragen, maar dat SBS voldoet aan de voorwaarden van de Gedragscode. De communicatiekosten voor deelnemers voldoen aan de voorwaarden en voorts bestonden er naar het oordeel van de rechtbank verder onvoldoende ernstige bezwaren tegen het aanbieden van de korte belspellen.

Lees hier het bericht.

BRON: elsevier.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.