NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Veilingnotaris.nl daagt Openbareverkopen.nl

Veilingnotaris.nl daagt Openbareverkopen.nl

Na de Jaap.nl-zaak is er wederom een zaak tussen twee zoeksites. Veilingnotaris.nl, een zoeksite voor openbare executieverkopen van onroerend goed, heeft concurrent Openbareverkopen.nl gedagvaard in kort geding. Volgens Stef van Dinter, oprichter van Veilingnotaris.nl, maakt Openbareverkopen.nl inbreuk op de auteursrechten door notariële gegevens over openbare veilingen en foto's van de site Veilingnotaris.nl te kopiëren.

De zaak vertoont overeenkomsten met de Jaap.nl-zaak inzake het overnemen van advertenties van websites van andere makelaars, waarin al verschillende uitspraken zijn gedaan (lees hier het laatste bericht over deze zaak).

Naast de vermeende auteursrechtinbreuk stoort Van Dinter zich aan het feit dat de gegevens die door Openbareverkopen.nl worden overgenomen niet altijd correct zijn doordat mogelijke wijzigingen niet worden meegenomen. Vooral bij openbare verkopen moet er volgens Van Dinter uiterst zorgvuldig worden omgegaan met de zorg- en informatieplicht.

Luuk Beudeker van Openbareverkopen.nl zegt middels zijn site meer transparantie in de markt van openbare verkopen te willen creëren.

Het kort geding dient vandaag voor de rechtbank in Almelo.

Lees hier het bericht op emerce.nl

 

BRON: emerce.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.