NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Uitstel herziening Privacyrichtlijn

Uitstel herziening Privacyrichtlijn

Er wordt gewerkt aan een herziening van de Richtlijn bescherming en vrije verkeer persoonsgegevens (95/46), kortweg de Privacyrichtlijn. De richtlijn betreft de informationele privacy: de controle over de eigen persoonsgegevens. De richtlijn is alweer vijftien jaar oud en toen deze werd opgesteld had men nog niet het web 2.0 voor ogen.

 

In 1995 waren behavioral advertising, cloud computing en social networks nog geen veelgehoorde termen. Binnen enkele jaren zullen technieken als RFID chips het privacyrecht voor nog grotere uitdagingen plaatsen. Daarom wordt er gewerkt aan een herziening van de richtlijn. Te verwachten is bijvoorbeeld dat er een algemene meldplicht voor datalekken ingevoerd zal worden. (De e-Privacyrichtlijn schrijft nu al voor dat er vanaf mei 2011 een meldplicht voor Internet Access Providers in de Lidstaten moet gelden.)

 

De Europese Commissie heeft nu echter besloten de herziening van de Privacyrichtlijn zeker een jaar uit te stellen. Viviane Reding (Eurocommissaris verantwoordelijk voor voor Justitie, grondrechten en burgerschap) liet in maart nog weten dat ze nog dit jaar met gedetailleerde herzieningsvoorstellen zou komen, maar inmiddels is dit voornemen komen te vervallen, zo meldt The Register. De Europese Commissie zal naar verwachting dit jaar alleen aangeven welke stappen zij volgend jaar denkt te gaan nemen. Volgens eerdere berichten in de Franse media zou het Franse College Bescherming Persoonsgegevens (CNIL) al aan Reding hebben aangegeven dat de oorspronkelijke planning niet realistisch was. Dit verbaast niet; aan de huidige Privacyrichtlijn ging vijftien jaar debat vooraf.

 

Hier een bericht op The Register en hier op Tweakers.

 

 

BRON: The Register, Tweakers


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

n970rnd5IAf dinsdag 30 september 2014 22:34

Ik sluit mij aan bij Boukje, dit formaat foto is wel meeten erg "in your face";-) Ook al is er geen twijfel mogelijk dat het natuurlijk prachtige foto's zijn!Groetjes, Inge

gQUJVn1s5O woensdag 1 oktober 2014 18:32

theo horbach zegt:laat de bibugrter maar lekker smaken en andere dranken horen er natuurlyk ook by proost alle leden van de fanfare groetjes en totlater de loten verkoper theo;

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.