NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Uber-saga: Amsterdamse chauffeurs over tot eigenrichting?

Uber-saga: Amsterdamse chauffeurs over tot eigenrichting?

Over UberPOP, de omstreden taxidienst van het Amerikaanse bedrijf Uber, is op deze blog inmiddels al veel geschreven. De dienst is in Nederland verboden, maar tot op heden is dit voor Uber geen reden gebleken om te stoppen met het aanbieden van de dienst.

De maat lijkt nu vol voor de Amsterdamse taxichauffeurs. Zij hebben aangekondigd dat, als er geen actie komt tegen UberPOP, zij het heft in eigen handen zullen gaan nemen. Zo hebben de taxichauffeurs aangekondigd de Uber-chauffeurs klem te zullen rijden en wegen te blokkeren. Voor deze acties beroepen de taxichauffeurs zich op hun burgerlijke plicht strafbare feiten te melden. De politie moet dan wel komen, zo redeneren de chauffeurs.

Alvorens deze actie te starten zullen de Amsterdamse chauffeurs eerst nog een brief aan de gemeente overhandigen, getekend door ruim 800 ondernemers, waarin wordt verzocht om handhavend op te treden tegen UberPOP, in navolging van het politieoptreden in Rotterdam. De gemeente krijgt 7 dagen de tijd om te reageren, anders zullen de Amsterdamse taxichauffeurs de geplande chaos op de weg gaan veroorzaken.

BRON: nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.