NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Uber brengt Uberpop naar Amsterdam

Uber brengt Uberpop naar Amsterdam

Taxi-app zal binnenkort Uberpop in Amsterdam lanceren. Met Uberpop kunnen gebruikers van de Uber taxi-app een ritje boeken bij een particuliere chauffeur. De introductie van Uberpop is opmerkelijk, omdat de Wet personenvervoer verbiedt dat zonder vergunning taxivervoer aangeboden wordt.

 

Minister Kamp van Economische Zaken lijkt vooralsnog echter positief te staan ten opzichte van innovatieve initiatieven zoals Uber. In antwoord op Kamervragen stelde Kamp in mei dit jaar:

 

“Innovatieve ontwikkelingen om vraag en aanbod bij taxidiensten bij elkaar te brengen kunnen de taxisector versterken en verbeteren en verdienen uit dat oogpunt waardering. Dat geldt zeker als de klanten tevreden zijn over de geleverde diensten. De taxiregelgeving stelt hiervoor geen bijzondere regels en werpt geen belemmeringen op. Dienstverleners zoals Uber, maar ook bestaande en mogelijke nieuwe centrales en andere intermediairs, passen goed binnen de regelgeving.”

 

Uber zelf zal normaal gesproken niet als taxivervoerder aangemerkt kunnen worden. Uber verricht de vervoersdienst namelijk niet zelf, maar brengt als tussenpersoon alleen vraag en aanbod bij elkaar. De chauffeurs die de vervoersdienst uitvoeren, hebben mogelijk wel een probleem wanneer zij niet beschikken over een vergunning. Het besluit personenvervoer stelt daarnaast nog enkele andere eisen aan het uitoefenen van taxivervoer. Zo moet een taxi altijd zijn uitgerust met een taxameter en een boordcomputer. Het is zeer de vraag of alle particuliere Uberpopchauffeurs aan deze eisen voldoen. Minister Kamp lijkt echter bereid om de huidige taxiwetgeving te evalueren en indien dat nodig is om innovatieve diensten zoals Uber ruim baan te geven, ook aan te passen:

 

“Door innovaties in dienstverlening zal ook de overheid mogelijk haar beleid en regels opnieuw moeten bezien, waarbij uiteraard borging van de achterliggende maatschappelijke belangen een rol speelt. Waar dat nodig is, is de overheid daartoe bereid.”

BRON: nutech.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.