NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Twitter heeft (uiteindelijk) de Tweets van Harris overhandigd

Twitter heeft (uiteindelijk) de Tweets van Harris overhandigd

Na een maandenlange strijd over de twittergegevens van Occupy Wall Street-demonstrant Malcolm Harris tussen Twitter en de Amerikaanse autoriteiten heeft Twitter dan nu toch de gebruikersinformatie en Tweets van een periode van 3 maanden afgestaan.

Twitter heeft in de eerste instantie geweigerd de gevraagde gegevens over te dragen en heeft een motion to quash ingediend om het verzoek van tafel te krijgen. Ook Harris is tegen het verzoek van de Amerikaanse autoriteiten aan Twitter in beroep gegaan. De rechtbank in New York heeft echter steeds opnieuw bepaald dat Harris geen grond heeft om tegen het verzoek in beroep te gaan en dat Twitter wel degelijk moet voldoen aan het verzoek. Twitter is het hier niet mee eens, zij stelt dat Twitteraars de eigendom op hun content behouden en dus wel kunnen optreden tegen een verzoek aan Twitter om hun gegevens.

Vorige week was de laatste machtstrijd tussen de New Yorkse rechter Sciarrino en Twitter. Ook nu oordeelde de rechter dat Twitter de gegevens moet afstaan, anders zou Twitter een fikse boete opgelegd krijgen.

Twitter heeft nu dus gehoor gegeven aan het verzoek om de gegevens, maar zij heeft hier wel een list bedacht: de gegevens zijn overhandigd in een verzegelde enveloppe. Deze dient verzegeld te blijven totdat er uitspraak is gedaan in hoger beroep. Twitter heeft dus voldaan aan haar verplichtingen, maar de Amerikaanse autoriteiten kunnen nog niets beginnen met de informatie.

…. to be continued.

BRON: Twittermania.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.