NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Tweede Kamer zegt unaniem nee tegen ACTA

Tweede Kamer zegt unaniem nee tegen ACTA

Gisteren heeft de Tweede Kamer unaniem een motie van Kees Verhoeven (D66) en Afke Schaart (VVD) aangenomen tegen het controversiële Anti-Counterfeiting Trade Agreement, beter bekend als ACTA.

ACTA lag zowel in binnen- als buitenland al veel langer onder vuur. In sommige Europese landen heeft het protest zelfs geleid tot heuse demonstraties. Ook wij zijn op onze blog ons al vaker kritisch geweest.

Dit is de tweede keer in paar maanden tijd dat de Tweede Kamer een motie aanneemt die in de kern een vrij en open internet tot doel heeft. En dat heb ik het nog niet eens over de unieke netneutraliteit die sinds kort is verankerd in de Nederlandse wet. Het is goed om te zien dat de Nederlandse politiek, althans de parlementariërs, hierin op één lijn zit. Dat betekent dat de uitkomst van de verkiezingen dit najaar geen gevaar zouden mogen vormen voor een vrij en open internet.

ACTA beleeft donderdag overigens ook nog een spannende dag. Dan stemmen drie verschillende commissies van het Europees Parlement over het verdrag.

We zullen u op de hoogte blijven houden.

BRON: Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.