NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Turkije: Youtube even toegankelijk en weer geblokkeerd

Turkije: Youtube even toegankelijk en weer geblokkeerd

Youtube was ruim twee jaar lang geblokkeerd in Turkije naar aanleiding van een filmpje dat beledigend was voor Mustafa Kemal Ataturk. Op 31 oktober 2010 hief een rechter in Ankara de blokkade op, nadat geconstateerd was dat het filmpje was verwijderd van Youtube. Het was overigens verwijderd op grond van een take down verzoek in verband met auteursrecht. Youtube heeft het filmpje weer toegelaten nadat het constateerde dat er geen sprake was van schending van auteursrechten.

 

Inmiddels heeft een andere rechtbank in Ankara weer een blokkade afgekondigd, zo meldt Reuters. De aanleiding is een privacyinbreuk. Het gaat om een filmpje van een politicus die zich in een hotelkamer bevindt samen met een vrouw die niet zijn echtgenote is. (Dit filmpje heeft eerder al geleid tot een blokkade van de website Vimeo.)

 

Volgens Reuters worden er zo’n 5000 websites geblokkeerd in Turkije. In juni van dit jaar werden zelfs enige tijd een aantal diensten van Google geblokkeerd. Turkije is zeker niet het enige land dat websites blokkeert, zo blijkt uit een wereldwijd overzicht van geblokkeerde websites van de organisatie Herdict.

 

In Nederland circuleert momenteel een conceptwetsvoorstel versterking bestrijding computercriminaliteit. Dit biedt de Officier van Justitie de mogelijkheid om websites op zwart te zetten, zelfs zonder rechterlijke toets. (Zie daarover een eerder bericht van collega Milica Antic.)

 

Zie hier het bericht van Reuters.

BRON: Reuters


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

CLARK27Kristie zaterdag 10 september 2011 05:20

I guess that to get the personal loans from creditors you ought to present a firm motivation. Nevertheless, one time I have got a credit loan, because I wanted to buy a house.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.