NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Trump: het internet is niet te vertrouwen!

Trump: het internet is niet te vertrouwen!

Dan een bericht uit 1982 de Verenigde Staten. Donald Trump, de aanstaande president van de Verenigde Staten, heeft afgelopen weekend aan een aantal journalisten verteld dat hij een oplossing heeft voor cybercriminaliteit.

 

Toen ik dit nieuws vernam, begon mijn IT-hart meteen sneller te kloppen en schoten mij termen als ‘encryptie’ en ‘blockchain’ te binnen. Ik kreeg acuut een dagdroom over een toekomstige en veilige digitale samenleving met daarbij Trump als aanvoerder van een van de (digitale) grootmachten van de wereld.

 

“Trump, de digitale Dalai Lama die louter doordachte en nuttige dingen zegt over digitale zaken (“In the practice of tolerance, the internet is the best teacher.”), zal ons de eeuwige oplossing geven tegen problemen als cybercriminaliteit!”, droomde ik nog. Een wonder was aanstaande. Toen las ik echter het woordje ‘couriers’, wat in het Nederlands vrij te vertalen is als ‘koeriers’...

 

En voordat je nu gaat denken dat dit een state of the art beveiligingssysteem is, een app of een ander stuk briljante software - het is inmiddels immers al 2017; we rijden al bijna in zelfrijdende auto’s, zijn inmiddels al op de planeet Mars geweest, en computers zijn al bijna in staat om zichzelf dingen te leren – nee: met ‘couriers’ bedoelt Trump daadwerkelijk fysieke koeriers, die brieven op de fiets (als het aan hem ligt aangedreven door een Chevy V8) bezorgen. Problem solved:

 

"I don't care what they say, no computer is safe. I have a boy who's 10 years old, he can do anything with a computer. You want something to really go without detection, write it out and have it sent by courier." aldus Trump.

 

Onze verwachtingen over Trump, die toch al niet al te rooskleurig waren, blijken helaas dus steeds meer werkelijkheid te worden: Trump vertrouwt de digitale werkelijkheid niet en wil terug in de tijd. Ook voor het KEI-project, dat momenteel uitgerold wordt en waardoor de rechtspraak in Nederland eindelijk gedigitaliseerd wordt, komt de uitspraak zeer ongelegen. Naar verluidt is het momenteel angstvallig stil bij verschillende kantoren van de rechtspraak door het gehele land, en is het wachten op een complete ‘melt down’.

 

Misschien wordt het wel tijd dat het project stop wordt gezet, het is immers al 2017 en het internet is niet meer veilig. Vooruitgang is sowieso een beetje overrated: laten we computers in zijn totaliteit anders gewoon afschaffen, want wat heb je eraan als deze alleen maar risico’s impliceren? Ook kunnen we als TMC-kantoor maar beter ophouden te bestaan en VraagHugo tegelijkertijd opdoeken. Analoog is het nieuwe digitaal in 2017.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

Annabel maandag 2 januari 2017 15:19

En Trump is blijkbaar niet de enige ! Heb gistermiddag een interview gezien op TV, met 2 van de beroemdste advocaten van Nederland, en toen de Interviewer GEEN computer zag staan in het betreffende advocaten-kantoor, was de reactie van de betreffende advocaat :
` toen wij destijds de keuze hadden, om een computer aan te schaffen, zeiden wij tegen elkaar
DIT GAAN WIJ NIET DOEN ! `
Ik heb nog nooit zo `n verstandige uitspraak gehoord
1000 punten !
En toevallig dat het Trump nu met dezelfde uitspraak komt, vandaar dat ik even reageer....

Annabel maandag 2 januari 2017 15:44

En waar we ook eens mee moeten stoppen, is dat bepaalde uitspraken, gerelateerd worden aan EEN NAAM, beter is de bepaalde uitspraken NEUTRAAL te overdenken op INHOUD. Hierboven wordt weeer geschreven : ``onze verwachtingen over Trump, die toch al niet te rooskleurig waren, blijken helaas dus steeds meer werkelijkheid te worden `` ... Dit is voor de tegenstanders van Trump, natuurlijk een geweldige opkikker, maar niet eerlijk ! Had de naam van Trump er niet bijgestaan, dan wordt zo `n uitspraak beoordeeld op INHOUD en niet naar aanleiding van zijn NAAM. Ik heb een hekel aan politiek, maar de man heeft w e l gelijk !

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.