NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Thuiskopie moet EUR 840.000 betalen

Thuiskopie moet EUR 840.000 betalen

Stichting de Thuiskopie, die de heffingen op blanco dragers incasseert, moet EUR 840.000 betalen aan Imation, een bedrijf dat blanco dragers produceert. Volgens de rechtbank Den Haag heeft Thuiskopie Imation jarenlang ten onrechte een korting van 20 procent onthouden.

De Thuiskopie geeft producenten die lid zijn van de Stichting Overlegorgaan Blanco Informatiedragers (STOBI) al jaren 20 procent korting. STOBI is  een overkoepelende organisatie die namens een aantal producenten zitting heeft in de Stichting Onderhandelingen Nationale Thuiskopievergoeding (SONT). Deze laatste is door het Ministerie van Justitie in het leven geroepen om rechthebbenden schadeloos te stellen voor inkomstenderving als gevolg van legaal thuiskopiĆ«ren.

Tot de betreffende korting was in het kader van de SONT onder geheimhouding besloten. Dat had tot gevolg dat niet-leden van de STOBI, waaronder Imation, er niet van op de hoogte waren. Toen Imation in 2004 toetrad tot de STOBI en op de hoogte kwam van het bestaan van de kortingsregeling, verlangde het bedrijf alsnog een korting over de voorgaande jaren.

De rechtbank geeft Imation daarin gelijk.

Lees hier het bericht.

 

Lees hier het vonnis.

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.