NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Testing, testing - de zelfrijdende auto!

Testing, testing - de zelfrijdende auto!

Het wetsvoorstel van Minister Schultz Van Haegen (Infrastructuur en Milieu) waarmee grootschalige tests van zelfrijdende auto’s mogelijk gemaakt moet worden is gisteren ter consultatie online gezet. Tot 14 november a.s. kan gereageerd worden op het wetsvoorstel.

   

Foto: Micha Schimmel 

Het wetsvoorstel is gegoten in de vorm van een ontheffing, waardoor het onder de in het wetsvoorstel opgenomen voorwaarden toegestaan zal zijn om met zelfrijdende auto’s de openbare weg op te gaan. Het RDW is bevoegd om testritten goed te keuren. Er zijn al diverse aanvragen voor testritten binnen. TNO, DAF, Havenbedrijf Rotterdam en Transport en Logistiek Nederland (TLN) willen in het voorjaar van 2015 starten met proeven waarbij vrachtwagens in een treintje gaan rijden. Verder wil TLN in de tweede helft van 2015 met Scania een demonstratie van zelfrijdende vrachtwagens geven en bekijken de provincie Gelderland en de Universiteit Wageningen de mogelijkheden voor een test in 2015 met zelfrijdende auto's tussen het station Ede-Wageningen en de campus van de universiteit.

Met het wetsvoorstel geeft Schultz vorm aan haar eerder geuite ambitie met Nederland een voortrekkersrol te verkrijgen bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Voertuigen die in een treintje rijden en met elkaar en met verkeerscentrales communiceren kunnen volgens de Minister een positieve bijdrage leveren aan de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en het milieu.

De meeste autofabrikanten verwachten in 2020 zelfrijdende auto's aan consumenten te gaan verkopen. Naast de reguliere autofabrikanten werken ook partijen als Google aan zelfrijdende auto's.

Lees hier het hele bericht op Nu.nl.

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.