NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • T-Mobile voorlopig niet van plan locatie-informatie vrij te geven
 • GEPLAATST OP: 9 januari 2009
 • GEPLAATST DOOR: Vita Zwaan
 • GEPLAATST IN: ICT
 • GOOGLE+: Vita Zwaan

T-Mobile voorlopig niet van plan locatie-informatie vrij te geven

Schrijvers van mobiele software moeten, als het aan T-Mobile ligt, voorlopig hun locatie-informatie betrekken via Wifi en GPS. Het bedrijf is voorlopig niet van plan om op enige wijze deze informatie te delen met derden. Dat meldt Bart Weijermans van T-Mobile Nederland aan Emerce.

 

Ontwikkelaars zijn gebaat bij accurate informatie over de locatie van een gebruiker om gericht diensten te kunnen bieden via de telefoon. Een fotoprogramma, bijvoorbeeld, zou met behulp van de netwerkinformatie exacte GPS-data aan de foto kunnen koppelen. De huidige technieken zijn, op GPS na, niet bijzonder nauwkeurig.

Weijermans zegt ook dat T-Mobile de deur niet helemaal dicht houdt voor ontwikkelaars. "We houden dit jaar wel proeven met een grote, geselecteerde partij". Welke partij dat is, houdt hij voor zich.

Niet de techniek is voor het telecombedrijf het probleem, maar het bedrijfsmodel áchter het beschikbaar maken van locatie-informatie.

Verscheidene bronnen meldden Emerce dat KPN wel nog dit jaar de locatie-informatie van zijn klanten zou willen delen met ontwikkelaars. Het bedrijf richtte daartoe location based servers in. De lancering van de Hi-dienst Waar Zit Wie zou de eerste publieke aanzet daartoe zijn.

 

Lees hier het hele bericht

BRON: Emerce


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

 1. NAAM
 2. E-MAILADRES
 3. BERICHT
 4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
 5.