NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Steunpunt Acquisitiefraude: pas op voor spookfacturen!

Steunpunt Acquisitiefraude: pas op voor spookfacturen!

Steunpunt Acquisitiefraude waarschuwt voor een Tsjechisch bedrijf, IP Data s.r.o. (www.ip-data.biz), dat spookfacturen verstuurt naar merkhouders.

Het komt regelmatig voor dat bedrijven misbruik maken van het openbare merkenregister door spookfacturen te sturen. In het merkenregister zijn de naam en adres van de deposant en de geldigheid van de merkinschrijving voor iedereen toegankelijk. Louche bedrijven gebruiken deze gegevens om de deposant of houder van een merk een officieel lijkende factuur te sturen voor opname in een niet-bestaande database of register. Wie de factuur betaalt is zijn geld kwijt.

Volgens het Steunpunt Acquisitiefraude is IP Data s.r.o. ook zo'n louche bedrijf. IP Data s.r.o. stuurt Nederlandse ondernemers een factuur voor de vernieuwing van hun internationale merkinschrijving. Bij nadere bestudering blijkt dat hier niet gaat om een factuur, maar om een aanbod om gebruik te maken van de database van IP Data s.r.o.: “This form is solely the offer for the concluding of the contract being the year registration of your international trademark application in our internet database and access to all database services”.

Een voorbeeld van de spookfactuur van IP Data s.r.o. vind je hier.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.