NL EN

Stallman overvallen door woede

De bedenker van de open source GNU licentie, Richard Stallman, heeft last van woede-aanvallen. Dat mag wel de conclusie zijn na het debat dat gisteren in De Waag werd gehouden tussen Stallman en Ruth Towse, een docent aan de Erasmus Universiteit.

Tijdens de discussie begon Stallman opeens als een kind te krijsen. Hij weigerde verder mee te doen en verliet het panel. Een directe aanleiding was er niet. Towse, die al drie uur naar monologen van Stallman en Michael Hart had geluisterd, wilde simpelweg haar mening vertellen, maar werd de mond gesnoerd door Stallman. Moderator Vincent Everts kon Stallman ook niet meer bij zinnen brengen. Terwijl de discussie voortduurde, zat Stallman in een belendend vertrek de boel af te breken en door te krijsen. Erg merkwaardig allemaal. "Men tend to think that every middle-aged woman is their mother", was de reactie van Towse.

Toen de avond voorbij was kwam Stallman weer uit zijn kamer. Belangstellenden mochten blijven om zijn mening te vernemen. Vervolgens heeft hij nog een monoloog van een half uur gehouden. Vreemde jongens die Amerikanen.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.