NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Staatssteun voor Europese concurrent Google

Staatssteun voor Europese concurrent Google

De Europese Commissie heeft donderdag toestemming verleent aan de Duitse regering om 120 miljoen euro staatssteun te geven aan enkele Duitse bedrijven. De bedrijven gaan onderzoek doen naar een zoekmachine die met Google kan concurreren.

Theseus, gaat het onderzoeksproject heten en het is mede bedoeld om te laten zien dat ook Europa tot technologische hoogstandjes in staat is: 's werelds meest geavanceerde zoekmachine voor beelden, tekst en geluid - beter en groter dan Google. Maar wel met overheidssteun.

De Duitse overheid zal eerst enkele grote bedrijven financieren - Siemens, SAP, Deutsche Thomson en Empolis - om het fundamentele onderzoek te doen. Vervolgens zal kleinere bedrijven worden gevraagd de uitwerking te doen.

Aanvankelijk zouden Duitsland en Frankrijk samen de strijd met Google aanbinden, maar door onenigheid over onder meer de financiering mislukte dit grote Europese project.

De hoop is dat met de staatssteun een betere samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap ontstaat. Experts wijten het achterblijven van Europa bij Amerika in technologisch opzicht aan bureaucratische belemmeringen die in veel EU-landen tussen wetenschap en bedrijfsleven in staan. Hoe staatssteun dit probleem oplost is de vraag. In ieder geval probeert de bureaucratie zichzelf te omzeilen, hetgeen een gekunstelde en op de lange termijn weinig efficiĆ«nte weg lijkt te zijn.

Lees hier het hele bericht

BRON: volkskrant.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.