NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Spelletje spelen op Facebook... gegevens op straat!

Spelletje spelen op Facebook... gegevens op straat!

Facebook, het wereldwijde sociale netwerk is wederom in opspraak geraakt. Waar eerder de privacy-instellingen in het geding waren is het wederom raak. Ditmaal blijken de game-apps op Facebook 'lek'.

Naast een sociale netwerksite is Facebook tegenwoordig ook een groot spelletjes-platform. Bij deze spelletjes staat uiteraard het sociale component voorop. Gezellig met de hulp van je online vrienden aan een boerderij bouwen in 'Farmville' lijkt zo leuk en onschuldig. Maar, laat dit nu juist het onderwerp van discussie zijn. Recent onderzoek van de Wall Street Journal legde een lek in dergelijke 'apps' genadeloos bloot. Uit een aantal van de top 10 gespeelde spelletjes op Facebook werden de gegevens van gebruikers en hun vriendennetwerk doorgestuurd naar online adverteerders. Deze adverteerders maken met deze gegevens profielen aan van het surfgedrag van de nietsvermoedende Facebookgebruiker, deze worden vervolgens 'voorzien' van ogenschijnlijk pasklare reclame.

Om hoeveel getroffen gebruikers het precies gaat is niet duidelijk, maar dat Facebook wederom problemen heeft om de gegevens van haar gebruikers binnenboord te houden is duidelijk. Met naar schatting 500 miljoen 'spelende' gebruikers kan dit lek zomaar een enorm probleem worden.

Het zal dan ook als een steek onder water komen dat deze feiten boven zijn komen drijven vlak nadat er door Facebook nieuwe maatregelen werden aangekondigd die de privacy van haar gebruikers nog beter moet beschermen.

De roep om nadere regels voor de privacy in sociale media wordt steeds sterker, zeker nu alleen al Facebook dit jaar waarschijnlijk richting de 1 miljard gebruikers gaat.

De eerste voorzichtige initiatieven op privacy-gebied vanuit de sociale media zijn er inmiddels, de vraag is who's next....? 

Voor het bericht klik hier 

 

 

Door: Frank Hidskes

Bron: Wall Street JournalPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

dora.knapen zondag 31 oktober 2010 13:37

Hey friends, visit the site below to get UNLIMITED FREE FarmVille Cash, over 52,488 people have liked this so far! --> http://farmville.zyngapromos.com

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.