NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • SOLV bij Radio 1 en BNR over kwestie rond AVG

SOLV bij Radio 1 en BNR over kwestie rond AVG

Afgelopen week was het bedrijf AVG in het nieuws omdat een update van haar beveilingssoftware, een bepaald bestand dat benodigd is om de computer op te starten, aanzag voor een virus. Gevolg: tussen de 30.000 en de 40.000 mensen (zowel particulier als bedrijven) konden hun computer niet meer opstarten.

Bij het programma Radio Online op Radio 1 werd mij ondermeer gevraagd waarom er nooit claims worden toegewezen in dit soort zaken. Ik heb daar ondermeer aangegeven dat dergelijke schade doorgaans door leveranciers wordt uitgesloten, maar ook aangegeven dat in dit geval er zich bijzondere omstandigheden voordoen die een uitsluiting mogelijk onacceptabel maken.

Bij het programma Juridische Zaken van BNR ben ik op het laatste punt nog wat dieper ingegaan. Ik heb aangegeven dat AVG Nederland zelf aan diverse nieuwssites heeft verklaard dat dit niet zo'n slimme actie was. Voorts bleek dat AVG de update niet eerst zelf had getest. Naar mijn mening zijn dit omstandigheden die een uitsluiting van de aansprakelijkheid mogelijk niet acceptabel maken. Ook heb ik aangegeven dat de door AVG geboden compensatie in de vorm van een gratis licentie voor één jaar, wat mij betreft een sigaar uit eigen doos is.

Klik hier om te luisteren naar het item in Radio Online, en klik hier om te luisteren naar het item bij BNR, Juridische Zaken.

BRON: bnr.nl & radio-online.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.