NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Skype verstrekt gegevens abonnee aan particulier beveiligingsbedrijf

Skype verstrekt gegevens abonnee aan particulier beveiligingsbedrijf

Uit het dossier van het strafrechtelijk onderzoek naar de aanvallen van Anonymous op de websites van financiƫle instellingen in 2010, blijkt dat Skype in dit kader gegevens heeft verstrekt aan een particulier beveiligingsbedrijf. Dit bedrijf verstrekte de gegevens vervolgens aan de politie.

Het zou gaan om gegevens als de gebruikersnaam, naam van de persoon, gebruikte e-mailadressen en het huisadres van een verdachte dat bij betaling is gebruikt. Skype heeft de gegevens vrijwillig verstrekt.

Dat is opmerkelijk, nu het Wetboek van Strafvordering speciale bevoegdheden biedt aan politie en justitie om gegevens op te vragen bij partijen als Skype in het kader van een strafrechtelijk onderzoek. Deze bevoegdheden zijn met de nodige waarborgen omkleed. Doorgaans is bijvoorbeeld toestemming van de Officier van Justitie nodig, in sommige gevallen zelfs een machtiging van de rechter-commissaris. Als dergelijke gegevens nu zonder enige waarborg aan particulieren worden verstrekt en vervolgens aan politie en justitie, blijft van dit systeem natuurlijk weinig over.

Lees hier het hele bericht

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.