NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Sharman sluit deal met muziekindustrie

Sharman sluit deal met muziekindustrie

Na jarenlange juridische strijd hebben de muziekindustrie en de eigenaren van Kazaa besloten de strijdbijl te begraven. Gisteren werd bekend gemaakt dat Sharman en de muziek- en filmindustrie een schikkingsovereenkomst hebben gesloten.

Onderdeel van de overeenkomst is dat Sharman licenties krijgt ten behoeve van haar gebruikers om muziek uit te wisselen. Dit is sinds het ontstaan van de van oorsprong Nederlandse P2P-technologie het doel van de makers geweest. De initiefnemers, Niklas Zennström en Janus Friis, tegenwoordig eigenaren van Skype, hebben vanaf het prille begin getracht overeenkomsten met de muziekindustrie te sluiten. Bijna zes jaar na de lancering van Kazaa zijn die er dan nu.

Er zijn vele rechtszaken tegen Kazaa gevoerd. Hier in Nederland won Kazaa tot aan de Hoge Raad. In Australië verloor Kazaa in eerste aanleg. Ook in de VS verloor Kazaa bij de lagere rechter. Met de schikking worden alle rechtszaken ingetrokken.

"It has been our long standing goal for Kazaa to play a significant role in the growing market for licensed online distribution and authorised exchange of copyrighted content using peer-to-peer technology, and this settlement ensures that we will be working together with the content providers to the benefit of consumers, businesses and artists," zegt Nikki Hemming, CEO van Sharman.   

 

Lees hier het bericht.

BRON: CNet


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.