NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Schaatsster De Loor mag maar één eigen logo op pak

Schaatsster De Loor mag maar één eigen logo op pak

Barbara de Loor, de bekende schaatsster is in het vonnis in kort geding van de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Utrecht van 28 december 2004 niet toegestaan twee logo's van eigen sponsors te dragen op haar schaatspak.

 

De regels van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) staan aan schaatsers van zogenaamde merkenteams toe dat zij zes logo's dragen bij internationale publiekswedstrijden, waarvan er vier door schaatsbond worden bepaald en  twee mogen worden verhuurd aan eigen sponsors. Door zogenaamde onafhankelijke licentiehouders, zoals De Loor, mag er maar één logo worden verhuurd. De KNSB wilde desgevraagd aan De Loor niet toestaan een tweede logo te verhuren.

 

De Voorzieningenrechter wees in zijn vonnis De Loors vordering af dezelfde rechten te mogen gebruiken als de merkenteams. De rechter vond niet dat de KNSB een ongerechtvaardigd onderscheid maakt tussen een onafhankelijke licentiehouder en een merkenteam. De rechter begrijpt de redenering van de KNSB dat professionele schaatssport wordt bevorderd met de merkenteamstructuur. Verder heeft De Loor geen inzicht gegeven in het nadeel dat zij leidt omdat zij geen verhuurinkomsten heeft van een tweede logo.

 

 PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.