NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Russische provincie: access providers moeten YouTube afsluiten

Russische provincie: access providers moeten YouTube afsluiten

In de Russiche provincie (eigenlijk: ‘kraj’) Chabarovsk moet internetprovider Rosnet YouTube blokkeren van een rechter. Aanleiding is een ‘extremistisch’ filmpje. Het filmpje had de titel Russia For Russians, wat inderdaad een nationalistische boodschap doet vermoeden. Verder moeten drie bibliotheken en een archiefsite de toegang tot websites met kopieën van Mein Kampf blokkeren. De Russiche blogosphere reageert - met recht - woedend op het vonnis, vanwege de inbreuk op de vrijheid van meningsuiting en op de vrijheid van nieuwsgaring. (Als het filmpje inderdaad als onrechtmatig beschouwd moet worden, was het inderdaad passender geweest YouTube te verzoeken om dat specifieke filmpje te verwijderen.)

 

Ook China, Pakistan, Turkije en Iran blokkeren YouTubeGelukkig besliste de Nederlandse rechter onlangs nog dat de toegang tot The Pirate Bay niet geblokkeerd hoeft te worden door internetproviders.

 

In Europese landen heeft YouTube overigens ook niet altijd geluk bij de rechter. In Italië werd onlangs een aantal medewerkers van Google - het moederbedrijf van YouTube - veroordeeld vanwege een filmpje dat een gebruiker had geplaatst. In de Verenigde Staten vergaat het YouTube beter: het wordt niet verantwoordelijk gehouden voor auteursrechteninbreuk door gebruikers.

 

Zie hier een bericht van The Register.

 

Mocht u het Russische vonnis in het Engels tegenkomen dan horen we graag van u.

BRON: The Register


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Internet afsluiten maandag 21 februari 2011 14:40

Gelukkig bestaat een dergelijke vorm van internet afsluiten in Nederland niet. Ik heb http:www.internetafsluiten.nl hier gelezen dat in Egypte ook het internet afsgesloten was, maar dan geheel.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.