NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Ruim 600 privacyklachten ingediend bij de AP

Ruim 600 privacyklachten ingediend bij de AP

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG zorgt onder andere voor versterking en uitbreiding van privacyrechten en meer verantwoordelijkheden voor organisaties. Sindsdien heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) al ruim 600 klachten binnengekregen.

De AP heeft aangegeven de eerste 400 klachten al te hebben geanalyseerd en komt tot de conclusie dat veel mensen problemen ondervinden met een verwijderingsverzoek. Bijna een derde van de klachten gaat hierover. “Mensen willen hun gegevens ergens online verwijderd hebben, bijvoorbeeld omdat ze geen nieuwsbrieven of reclame meer willen ontvangen en krijgen dat niet voor elkaar of lopen tegen drempels op. 18% van de klachten gaat over verstrekking van gegevens aan derden, 5% over inzageverzoeken. Het merendeel van de klachten (87%) gaat over bedrijven, de rest over overheidsinstanties.”

De AP is alle klachten aan het behandelen. De toezichthouder zal twee keer per jaar rapporteren over de maner waarop de klachten behandeld zijn.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.