NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Rijksoverheid stimuleert innovatie met open source

Rijksoverheid stimuleert innovatie met open source

27 Februari berichtte ik al dat de Nederlandse overheid door middel van het actieplan “Nederland Open in Verbinding” overheden meer gebruik van open source wil laten maken. Gisteren is het CPB-rapport Open Source & Innovatie overhandigd aan staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken. Hij maakte daarbij bekend dat de Rijksoverheid haar nieuwe gezamenlijke website, die vanaf oktober alle sites van de rijksoverheid gaat vervangen, zal worden gemaakt met open source software.

Het rapport dat de staatssecretaris overhandigd kreeg van het Centraal Planbureau (CPB) stelt dat de overheid er goed aan zou doen vaker te kiezen voor de open source software om innovaties op dat gebied te stimuleren.

Volgens dit plan kan het nuttig zijn voor de overheid om open source software te stimuleren, om daarmee de innovatie aan te jagen. Dat kan bijvoorbeeld door zelf als grote klant te kiezen voor de open source producten of er bij aanbestedingen de voorkeur aan te geven, aldus het CPB.

Heemskerk heeft aangegeven het daar mee eens te zijn en hoopt dat de keuze voor open software de overheid op termijn veel geld gaat besparen. ''Door onwetendheid missen we nu kansen voor innovatieve bedrijven en laten we mogelijkheden om geld te besparen liggen.''

Volgens Heemskerk laat de overgang naar open source software door het Octrooicentrum Nederland zien dat overstappen ''helemaal niet zo ingewikkeld is''.

 Zie hier het bericht.

BRON: nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.