NL EN

RFID in strijd tegen piraterij

Onderzoekers verbonden aan de Universiteit van California hebben een manier gevonden om DVD's beter te beschermen tegen piraterij. Namelijk door gebruik te maken van RFID om de films die op DVD's staan te beschermen. Deze toepassing van RFID zal ongeveer als volgt in zijn werk gaan.

Wanneer iemand een DVD in de winkel koopt, moet hij of zij een password opgeven of zelfs een vingerafdruk of irisscan laten nemen. Deze informatie zal dan aan de ‘RFID-tag' op de DVD worden toegevoegd. Zodra de DVD in een speciaal ontworpen DVD speler wordt geschoven, moet het password of de vingerafdruk / irisscan weer worden opgegeven. De gebruikers moeten dus een aangepaste DVD speler kopen.

Of deze zeer restrictieve vorm van Digital Rights Management in de praktijk ook werkt, is nog maar de vraag. Een irisscan uit laten voeren of je vingerafdruk laten nemen voordat je een DVD kunt kijken, is niet een van de meest klantvriendelijke maatregelen. Bovendien krijg je door RFID op deze wijze te gebruiken, te maken met lastige privacy aspecten.

Lees hier het volledige bericht.

 

BRON: wirednews.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Will Striker zaterdag 16 mei 2009 09:38

De procedure kan eenvoudiger door de gebruiker het recht om de DVD een X-aantal keren af te mogen spelen te verkopen en dit aantal in de tag te programmeren. Bij overschrijden van het aantal wordt de code van de tag onbruikbaar gemaakt en moet er opnieuw voor een keren afspelen worden bijbetaald. Wilt u dan de gegevens van de gebruiker toch registreren, gebruik hiervoor dan FileTrail om de transacties vast te leggen. www.rf-it.eu

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.