NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Reisverzekeringkorting.nl geen handelsnaam

Reisverzekeringkorting.nl geen handelsnaam

Ext Internet Consultancy B.V. uit Harderwijk gebruikt reisverzekeringkorting.nl niet als handelsnaam. Daarom kan zij gebruik van de domeinnaam kortingreisverzekering.nl - dus met korting achter reisverzekering - door de eenmanszaak Tunafish uit Breda niet verbieden. De Voorzieningenrechter van de rechtbank Breda besliste dat in  zijn vonnis van 23 maart 2005 (dat vandaag 30 maart 2005 op rechtspraak.nl) werd gepubliceerd.

Volgens de Voorzieningenrechter is bij  reisverzekeringkorting.nl sprake van een (internet) adres, en niet van een handelsnaam. Bovendien presenteert Ext zich niet op haar website onder reisverzekeringkorting.nl niet primair onder die handelsnaam, maar primair met het merk Elvia. Een specimen van een factuur die wordt afgesloten met "met vriendelijke groet, www.reisverzekeringkorting.nl" is niet voldoende om te spreken van handelsnaamgebruik. Bovendien is het niet onaannemelijk dat op het daadwerkelijk gebruikte briefhoofd slechts de naam EXT Internet Consultancy wordt vermeld.

Verder vindt de Voorzieningenrechter dat het reisverzekeringkorting als handelsnaam weinig onderscheidend vermogen heeft. "De grens van de bescherming van beschrijvende handelsnamen wordt echter bereikt als de gevraagde bescherming zou leiden tot monopolisering van algemeen beschrijvende woorden, zodanig dat anderen die niet meer zouden kunnen gebruiken als aanduiding van hun onderneming", aldus de rechter.

 

BRON: rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.