NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Reclamemailtje mag maximaal 50 KB groot zijn

Reclamemailtje mag maximaal 50 KB groot zijn

Vanaf vandaag is de 'Code Verspreiding Reclame via E-mail' van kracht: een gedragscode voor bedrijven die reclame maken via e-mail.

De e-mailmarketeers die zijn verenigd in de organisaties DDMA, EMMA-nl en Thuiswinkel.org, hebben twee jaar nodig gehad om de gedragscode op te stellen. "Het heeft lang geduurd om tot een voor alle partijen acceptabel resultaat te komen", zegt Marjolijn Durinck van ECP.nl, de organisatie die optrad als 'neutrale voorzitter' bij het overleg.

Over het verstrekken van e-mailadressen aan derden staat in de gedragscode: "Het verstrekken van een e-mailadres aan derden is alleen toegestaan indien vooraf aan de bezoeker duidelijk gemaakt is waarvoor het e-mailadres zal worden gebruikt en indien die verstrekking geschiedt conform de aan de bezoeker verstrekte informatie."

Tijdens de onderhandelingen werden de e-mailmarketeers ingehaald door de politiek. De Europese Unie verplichtte alle lidstaten om antispamwetgeving aan te nemen. In Nederland werd het spamverbod een maand geleden van kracht. Bedrijven mogen nu alleen maar commerciƫle e-mails sturen naar mensen die daar van tevoren toestemming voor hebben gegeven.

Lees hier het hele bericht.

 

Consumenten kunnen bij de Reclame Code Commissie (RCC) klagen over e-mailmarketeers die zich niet aan de gedragscode houden. "In het uiterste geval kunnen bedrijven worden geroyeerd als lid van hun brancheorganisaties", zegt Durinck.

 

BRON: Webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.