NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Rechter steekt stokje voor Tros Radar actie tegen Dexia

Rechter steekt stokje voor Tros Radar actie tegen Dexia

De Rechtbank Utrecht heeft in zijn beschikking van 12 januari 2005 het verzoek afgewezen Dexia te bevelen informatie te geven over de wijziging van persoonsgegevens van een klant bij een effectenlease-overeenkomst. Dexia had niet gereageerd op de door de klant ingevulde voorbeeldbrief van het programma Tros Radar. Daarin wordt gevraagd om  een kopie van de overeenkomst, het risicoprofiel, de aankoopbewijzen van de in "de effectenlease-overeenkomst" genoemde aandelen, de afschriften van dividenduitkeringen, de inventarisatie van zijn kredietwaardigheid, een schriftelijke uitwerking van gevoerde telefoongesprekken en alle overige documenten die op hem van toepassing zijn.

 

Volgens de Rechtbank moet Dexia in beginsel deze gegevens verstrekken op grond van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dexia schijnt echter duizenden (!) verzoeken te hebben ontvangen in de vorm van brieven met het Tros Radar logo erop. De afhandeling daarvan kost enkele tonnen Euro's kost. De Rechtbank vindt aannemelijk

 

" dat door de inwilliging van een dergelijk verzoek de administratieve lasten zodanig disproportioneel zijn dat [Dexia] in een van [haar] rechten en vrijheden wordt aangetast of dreigt te worden aangetast".

 

De verzoeker heeft bovendien onvoldoende zijn specifieke aangetoond volgens de Rechtbank.

 PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.