NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Rechtbank wijst Duitse vrouw beloofde prijs toe

Rechtbank wijst Duitse vrouw beloofde prijs toe

De Rechtbank te Alkmaar heeft 19 november 2003 de onderneming Sparen&Gewinnen veroordeeld tot het betalen van een bedrag van EUR 10.225,85 aan een Duitse vrouw.

Deze vrouw had meegedaan aan een sweepstake die door Sparen&Gewinnen was georganiseerd. De vrouw was van mening dat zij recht had op de door Sparen&Gewinnen toegezegde prijs. Sparen& Gewinnen stelde zich echter op het standpunt dat de overeenkomst met de vrouw nietig was omdat zij geen vergunning had voor het organiseren van een dergelijke loterij zoals vereist op grond van de Wet op de Kansspelen.

De rechtbank oordeelde echter dat "de maatschappelijke ontwikkelingen omtrent dergelijke loterijen zodanig zijn veranderd, dat niet kan worden gezegd dat het wettelijke voorschrift thans nog noopt tot de slotsom, dat het enkele bestaan van het verbod op gratis loterijen als de onderhavige alsmede het enkele welbewewuste overtreden daarvan door Sparen&Gewinnen, ten faveure van deze laatste, leidt tot nietigheid van de onderhavige overeenkomst."  

BRON: rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.