NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Rechtbank Arnhem: contractueel uitsluiten ontbinden mag

Rechtbank Arnhem: contractueel uitsluiten ontbinden mag

De rechtbank Arnhem heeft een interessante uitspraak gewezen over de vraag of professionele partijen het recht op ontbinding mogen uitsluiten. Ja, zegt de rechtbank.

Ik denk dat het antwoord ook enigszins gestuurd is door het gevoerde verweer. De eisende partij stelde namelijk dat het contractueel uitsluiten van het ontbindingsrecht, misbruik van recht oplevert en louter bedoeld is om eiser te schaden

De rechtbank deelt deze visie niet. De rechtbank constateert dat eiser een professionele partij is die bewust zijn handtekening onder het contract heeft gezet. De onwetendheid/onbewustheid van (de strekking van) de uitsluiting, komt volgens de rechtbank voor haar eigen risico. Dat de bepaling louter is opgenomen om eiser te schaden, is volgens de rechtbank niet nader onderbouwd.

Voorts voert eiser aan dat de uitsluiting naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar is. Ook deze visie wordt niet door de rechtbank gedeeld. De rechter neemt als uitgangspunt dat zij terughoudend met deze grondslag dient om te gaan. Voorts overweegt de de rechtbank dat bij opzet sprake kan zijn van een onaanvaardbare uitsluiting. Echter, die opzet is door eiser niet aangetoond, aldus de rechtbank.

Lees hier de uitspraak.

 

 

BRON: rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.