NL EN

Publicatieverbod opgeheven

Vorige week berichtten wij over het publicatieverbod dat een Amerikaanse rechter op verzoek van the Massachussetts Bay Transit Authority (MBTA) oplegde aan drie studenten van MIT. Het betrof informatie rond kwetsbaarheden in het ticketsysteem van het openbaar vervoer in Boston. Inmiddels is deze beslissing weer ongedaan gemaakt.

De Electronic Frontier Foundation, een organisatie die zich inzet voor de digitale grondrechten van burgers vertegenwoordigde het drietal. MBTA beschuldigde het drietal van het overtreden van de Computer Fraud and Abuse Act (CFAA). Volgens Cindy Cohn, Legal director bij EFF verbiedt deze wet het versturen van gevoelige informatie over dit soort incidenten naar computers, maar staat nergens dat het verboden is om deze informatie mondeling over te brengen. Daarbij gaf Cohn aan dat het nooit de bedoeling was van de studenten om informatie vrij te geven die zou kunnen leiden tot een concrete hack.

De advocaat van MBTA had gevraagd om een verlenging van vijf maanden voor de zwijgplicht die in eerste instantie voor tien dagen was opgelegd. Dit verzoek werd afgewezen. Vanaf vrijdag mogen de studenten dus weer vrijuit spreken.

Lees hier het hele bericht.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.