NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Proef met gratis digitale muziek-uitleen slaat aan

Proef met gratis digitale muziek-uitleen slaat aan

In november 2005 is een proef met het gratis digitaal uitlenen van muziek gestart in Nederland. Sinds het begin van de proef zijn er meer dan 400.000 tracks uitgeleend. De groep die het meest gebruik maakt van de dienst is tussen de 51 en 60 jaar oud.

De proef is een initiatief van de Centrale Discotheek Rotterdam en opgestart in samenwerking met een aantal muziekmaatschappijen en Buma/Stemra. Gebruikers kunnen na het installeren van de Digileen-software de gratis tracks downloaden. Het gaat om gecodeerde bestanden die na een week niet meer afspeelbaar zijn. De muziek kan niet gebrand of gekopieerd worden.

Van de 300.000 cd's tellende collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam zijn momenteel zo'n 5.000 cd's digitaal te leen. In de toekomst moet dit aantal worden uitgebreid. Momenteel is er muziek uit slechts een aantal genres beschikbaar; met name jazz, klassieke en wereldmuziek. Deze genres verklaren grotendeels de populariteit onder gebruikers uit de relatief hoge leeftijdscategorie.
De proef duurt in totaal een jaar.

Lees hier het volledige bericht.

BRON: Emerce


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.