NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Politie wil Youtube voor beelden beveiligingscamera's

Politie wil Youtube voor beelden beveiligingscamera's

De politie wil een videowebsite vergelijkbaar met Youtube opzetten waarop winkeliers camerabeelden kunnen plaatsen van overvallers. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Het is de bedoeling dat andere winkeliers de beelden bekijken, opdat zij in de toekomst overvallers sneller zullen herkennen. MKB Nederland heeft positief gereageerd op de plannen. Zij hoopt dat het initiatief zich uitbreidt tot alle branches; niet alleen benzinestations en winkeliers, maar ook postkantoren en bedrijventerreinen.

De politie zal bij de uitvoering van haar plannen de regie strak in handen moeten houden. Privacyschending, inbreuk op portretrechten en strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) liggen op de loer.

Zonder strakke regie van de politie zal de website voornoemde toetsen waarschijnlijk niet doorstaan. In 2004 oordeelde de voorzieningenrechter Amsterdam nog dat de eigenaar van een sigarenzaak die een camerabeeld van een vermeende winkeldief had opgehangen in zijn zaak met daaronder de tekst "deze vrouw heeft hier gestolen", inbreuk had gemaakt op het portretrecht van de vrouw en in strijd had gehandeld met de Wbp.

Lees hier het hele bericht.

BRON: Algemeen Dagblad


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.