NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • PirateBrowser al meer dan 1 miljoen keer gedownload

PirateBrowser al meer dan 1 miljoen keer gedownload

De anti-censuur browser van The Pirate Bay (“TPB”) is een groot succes. Wereldwijd is de browser in twee maanden tijd al meer dan 1 miljoen keer gedownload. Volgens TPB wordt de browser door 0,5 % van de mensen die de torrentsite bezoeken daadwerkelijk gebruikt, wat neerkomt op honderdduizenden actieve gebruikers per week.

De PirateBrowser bestaat uit de Tor-client (Vidalia), om verbinding met het Tor-anonimiseringsnetwerk te maken, en Firefox 23. De browser maakt het mogelijk om internetblokkades te omzeilen en zo toegang te krijgen tot geblokkeerde torrentsites als TPB, isoHunt, Bitsnoop en meer. De torrentsite isoHunt zal op 23 oktober offline worden gehaald, als gevolg van een schikking tussen isoHunt-eigenaar Gary Fung en de MPAA.

Naast de PirateBrowser kunnen blokkades ook worden omzeild door het gebruik van proxies. Volgens
TorrentFreak maakt 7 % van de bezoekers van TPB gebruik van special proxy-sites, waarvan sommige miljoenen bezoekers per week krijgen.

De PirateBrowser is nu alleen te downloaden voor Windows. TPB heeft aangegeven de browser verder te ontwikkelen en aan versies voor Mac en Linux te werken. Daarnaast is de torrentsite ook bezig met de ontwikkeling van een speciale P2P-browser, waarmee gebruikers torrentsites op hun eigen computer kunnen opslaan en distribueren. Deze browser moet het mogelijk maken om TBP operationeel te houden, zelfs wanneer de torrentsite offline is gehaald. Het is nog niet duidelijk wanneer deze browser zal worden uitgebracht, maar dit zal waarschijnlijk nog enkele maanden duren.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.